Gember kurkuma juice recept
Van Foodie Sanne van Rooij – oprichtster van haar blog Living The Green Life
Dit sapje is fijn om te drinken voor het sporten of om je wat extra energie in de ochtend te geven. We spiced it up met de gember! Heerlijk koud en verfrissend voor in de zomer, maar het is ook mogelijk om ’m op te warmen in een pannetje voor de donkere maanden. Hoe dan ook, het is lekker om wakker mee te worden in de ochtend.
Hoeveelheid
2 personen
Bereidingstijd
5 minuten
Allergie-informatie
olievrij, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Tools
Keukenmachine of blender, zeef
Ingrediënten
500 ml sterk getrokken kamillethee, afgekoeld
3 cm verse gember
¼ tl kurkuma
2 sinaasappels, gepeld
1 handjevol ijsblokjes
Topping
kaneel
Bereidingswijze
1. Mix alle ingrediënten voor het sapje in de keukenmachine of blender.
2. Haal het sapje door de zeef als je niet van pulp houdt.
3. Verdeel over twee glazen en garneer met een klein beetje kaneel
Tip
Warm drinken? Laat het ijs weg en verwarm het sapje na het blenden in een pannetje!