Zinzi maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van de cookies. - Lees Meer - Sluit Bericht

RECEPT: Food talk met Kim

Zinzi’s Kim Feenstra fotografeerde het kookboek ‘Food Talk' van haar vriendin Bénine Bijleveld. Een heerlijk zomers boek boordevol gemakkelijke, glutenvrije recepten.

In het boek wordt verhalend geschreven over de verschillende gerechten. Herinneringen aan vakanties, jeugdverhalen enzovoort. Speciaal voor Zinzi delen de dames een lekker zomers recept met ons: Pittige mihoen salade met mango.

Benine: Voor een control freak ben ik een slecht voorbereide reiziger als het om eten gaat. Ik weet dat de kans groot kan zijn dat ik ergens terechtkom waar geen glutenvrij eten is en toch neem ik nooit zelf iets mee. Zo viel er laatst iets voor in Zuid-Afrika. Door een vertraging van het vliegtuig kwam ik 6 uur vast te zitten op de terminal van het vliegveld in Kaapstad, waar helemaal geen glutenvrij eten was op wat chips na. Ik kan je vertellen: dat is gevaarlijk. Want als ik honger krijg, word ik bloedchagrijnig naar mijn directe omgeving. Na 782.984 rondjes gelopen te hebben op zoek naar eten, ben ik weer terug door de douane gegaan waar ik een hele gegrilde kip kon kopen. Buiten heb ik die met blote handen opgepeuzeld alsof ik jaren niet gegeten had. Werkelijk, ik denk niet dat ik een goede kandidate zou zijn voor Expeditie Robinson. Waar ik naartoe ga met dit verhaal? Dit soort gebeurtenissen kun je prima voorkomen door wél voorbereid op pad te gaan. Pak een tupperware doosje en stop het vol met deze heerlijke pittige mihoensalade en je hebt een heerlijke lunch of maaltijdsalade als je ergens zonder eten staat. Hopelijk doe ik het zelf ook een keertje.

Bereiding pittige mihoensalade met mango

Zet een pan op een laag vuur om de cashewnoten kort krokant te bakken. Wanneer ze lichtgekleurd zijn kun je het vuur uitzetten. Zet een steelpannetje met water op het vuur en breng het water aan de kook. Begin ondertussen met het snijden van de komkommer, lente-uitjes, radijsjes, avocado’s en mango’s.

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Wanneer de mihoen klaar is, gebruik je deze als basis voor de salade en meng je dit met de veldsla. Schep de salade op een groot bord. Verdeel de komkommer, lente- uitjes, radijsjes, avocado, mango en de rode peper.

Giet wat olijfolie over de salade en knijp het sap van de limoenen erboven uit. Strooi dan wat sesamzaad en de geroosterde cashewnoten over de salade. Breng op smaak met zout en peper. Knip de koriander boven de salade.

Nu kun jij, net als Kim, gaan genieten van dit heerlijke recept!

Wil jij er ook net zo goed uitzien als Kim? Met dit gerecht én haar Zinzi favoriete sieraden kom je een heel eind! Je shopt ze hier.

Delen:

Back to top